Schemă pusă la cale de două femei: S-au împrietenit cu victimele, apoi le-au furat 60 mii lei

Două femei din Bucureşti sunt  suspectate de comiterea mai multor furturi din locuinţă, print „metoda împrietenirii”. Astfel, cele două, sub pretextul oferirii de produse promoţionale, pătrundeau în locuinţele persoanelor vătămate, de unde sustrăgeau bani şi bijuterii.

Prejudiciul a fost estimat la 60.000 lei. Una dintre suspecte este arestată preventiv, cealaltă fiind sub control judiciar.

„În ultima perioadă de timp, au fost sesizate mai multe furturi din locuinţe, prin metoda ,,împrietenire’’, fapte comise de către două femei care se recomandau ca fiind reprezentante ale unor supermarket-uri sau alte instituţii, şi care, sub pretextul oferirii de produse promoţionale, pătrundeau în locuinţele persoanelor vătămate, de unde sustrăgeau bani şi bijuterii”, anunţă Poliţia Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Cele două femei, una în vârstă de 20 de ani, cealaltă având 27 de ani, au fost depistat de poliţişti vineri, pe o stradă din Bucureşti, fiind duse la secţia de poliţie.

“În urma controlului efectuat, asupra celor două femei au fost găsite mai multe produse cosmetice folosite drept premiu sau cadou pentru inducerea în eroare a victimelor, în sarcina acestora fiind reţinute şase infracţiuni de furt calificat. În fapt, cele două suspecte au pătruns în mai multe locuinţe şi, sub pretextul oferirii de produse promoţionale, au profitat de neatenţia victimelor, sustrăgând din locuinţe bani, bijuterii şi ceasuri, prejudicial total fiind de peste 60.000 de lei”, susţin poliţiştii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.