(FOTO) Un loc unic în lume: De ce se îngrămădesc oamenii să locuiască pe minuscula insulă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe continentul african există un mare lac, numit Victoria. Pe acest lac există și o insulă, pe care oamenii au denumit-o Mgingo. Această insulă este populată de 131 de oameni, ceea ce este destul de mult pentru mărimea ei. După cum poți vedea din imagini, aproape toată insula este acoperită de căsuțe.

Insula Mgingo este disputată între Uganda și Kenya, lucru care a permis ca locuitorii ei să-și organizeze o mică republică. Oamenii de aici interzic străinilor să stea mult timp pe insulă. Ei locuiesc după propriile legi și se ocupă cu pescuitul.

Până în 1991, această insulă nu a fost populată. Oamenii care știau de ea spuneau că ea e locuită de un demon. Însă doi oameni întreprinzători și curajoși i-au dat unui vrăjitor 300 kg de pește pentru ca acesta să alunge duhul rău de pe insulă. După aceasta, aceștia doi au început să locuiască aici.
7_4_23212600

În urma lor au venit încă 60 de oameni, din Uganda, Kenya și Tanzania. Oamenii erau atrași de posibilitatea de a pescui și de faptul că pe insulă a fost creată o cumunitate cu legi proprii. Cei doi oameni care au înființat comunitatea au fost aleși senatori de onoare, iar atunci când în 2009 numărul oamenilor a crescut până la 131, ei au decis să nu mai primească pe nimeni.12_8_64632900

Venitul lunar al acestor pescari este de 200 de dolari. Oamenii care trăiesc ”pe mal” fac aceeași bani în 2.5 luni.

Uganda și Kenya s-au certat mult timp pentru această insulă, dar așa și nu au mai ajuns la un consens. De aceea, ambele state se prefac că nu văd această insulă.

20_6_05322800

Deși de facto insula nu aparține niciunui stat dintre cele două amintite, ambele state impozitează această insulă. La început, Uganda și Kenya puneau multe bețe în roate locuitorilor insulei. Plasele lor erau tăiate iar câțiva oameni au fost chiar omorâți . Însă în scurt timp toate părțile s-au domolit. Acum locuitorii insulei Mgingo dau circa 60% din venitul lor în vistieria celor două state, însă și așa venitul lor lunar este mult mai mare decât a vecinilor lor de pe uscat.

Cei doi oameni fondatori au fost aleși pe viață în calitate de capi ai insulei. Ei sunt ajutați de încă 5 senatori care sunt aleși de bărbații care au împlinit 30 de ani. Deciziile se iau reieșind din votul majorității senatorilor.61_9_48724100

Pe insulă există un bar, o farmacie, un salon de frumusețe și 4 case de toleranță. Soțiile și rudele de gen feminin ale pescarilor, sunt totodată și prostituate pe insulă. Orice om străin nu are voie să se afle pe insulă mai mult de o zi.

Cea mai mare pedeapsă pentru un locuitor al insulei este izgonirea. Deja 6 oameni au fost alungați, de fiecare dată din cauza furtului.84_5_31420100

Încă o curiozitate: la 200 de metri distanță de Mgingo se află o altă insulă, numită Usingo. Însă nimeni nu locuiește pe ea, pentru că se crede că aici locuiește un demon. În afară de aceasta, oamenii cred că pe Usingo locuiește și duhul izgonit de pe Mgingo. Încă nimeni nu a putut găsi un vrăjitor atât de puternic care ar fi în stare să-i alunge pe ambii demoni. Chiar și soldații din armatele Ugandei și Kenyei refuză să vină pe insulă din cauza demonilor. Doar oamenii de știință vin aici uneori, pentru a studia lacul Victoria și locuitorii ei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...