Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Anvelope, ștampile, aspiratoare și seturi…

Anvelope, ștampile, aspiratoare și seturi de cești. Ce cumpărături a făcut Procuratura Generală în 2016

Pe lângă contractele cu sume importante, semnate în 2016 de Procuratura Generală (PG), cum ar fi cele pentru achiziționarea serviciilor de recepționare a corespondenței francate, a celor de telecomunicații sau de deservire tehnică a automobilelor de serviciu, pentru achiziționarea produselor petroliere, a dispozitivelor de încălzire a apei sau a copertelor pentru cauze penale și dosare de control, instituția a încheiat peste 80 de contracte cu valoare mică.

Lista totală  a contractelor semnate între ianuarie-noiembrie 2016, făcută publică pe pagina oficială a Procuraturii Generale, numără cele mai diverse cumpărături și achiziții de servicii.

Peste 46 de mii de lei din bugetul instituției au fost achitate pentru achiziționarea serviciilor de deservire şi actualizare a bazelor de date, iar 18 mii de lei au costat serviciile de asistenţă şi asigurare permanentă a funcţionării paginii oficiale a PG în reţeaua internet.

12 745 de lei au fost alocați pentru procurarea ștampilelor, 49 200 de lei – pentru achiziţionarea insignelor pentru mantia procurorilor, iar 4 000 de lei – pentru monstrele mantiei de procuror.

Anvelope au fost cumpărate de 17 640 de lei, iar pentru serviciile de echilibrare și montare a acestora au fost alocați 35 440 de lei. Deservirea tehnică a automobilelor de model VAZ a costat 27 de mii de lei, iar expertiza merceologică a automobilelor neexploatate – nouă mii de lei.

O preocupare a PG în 2016 a fost și securitatea sediilor procuraturilor. Spre exemplu, lucrările de instalare, pornire şi reglare a mijloacelor tehnice de securitate pentru Procuratura sect. Ciocana au valorat 47 de mii de lei, iar cele pentru Procuratura rn. Ștefan Vodă – 30 959 de lei.

Alte contracte semante de PG:

  • Servicii de reparație a sistemelor inginerești a porților – 10 081 de lei;
  • Servicii de realizare și instalare a tavanului suspendat cu corpuri de iluminat – 6 717 de lei;
  • Servicii de reparație curentă a acoperișului – 49 391 de lei;
  • Servicii de reparație a sistemului de deschidere a porții – 5 750 de lei;
  • Achiziţionarea, livrarea și instalarea ușii din metal – 19 302 de lei.

PG a cheltuit anul trecut 1800 de lei pentru „servicii de spălare a lengeriei (feţe de masă şi ştergare)”,  3 135 de lei pentru procurarea apei potabile, zece mii de lei pentru achiziționarea compozițiilor florale și 800 de lei pentru drapelele R. Moldova cu suport de metal.

Pentru produsele de curățat și accesoriile de uz gospodăresc au fost plătiți 95 967 de lei, iar pentru uneltele de uz gospodăresc – 4 620 de lei.

Instituția s-a ales și cu aspiratoare noi, în valoare de 42 200 de lei.

De asemenea, 1 472 de lei au costat seturile de lingurițe și cești de cafea cu farfurii, 750 de lei – paharele, produse alimentare au fost cumpărate în valoare de 773 de lei, iar suvenire – 31 046 de lei.