OSDO: Unsprezece civili au fost uciși în raiduri aeriene în centrul Siriei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unsprezece civili au fost uciși și alți 45 au fost răniți sâmbătă în centrul Siriei, în raiduri întreprinse „după toate probabilitățile de aviația rusă”, a anunțat organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

„Raidurile au vizat un târg de animale din satul Ouqayribat, aflat în mâinile jihadiștilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI) în provincia Hama”, a afirmat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, organizație cu sediul la Londra și care dispune de o vastă rețea de surse pe întreg teritoriul Siriei. „Este vorba probabil de raiduri ale armatei ruse”, a adăugat el.

Ouqayribat se află la nord-vest de situl antic Palmira, recucerit miercuri de armata siriană susținută de Rusia. Drumul ce leagă cele două localități este adesea folosit de jihadiști pentru a se deplasa între provincia Homs (centru), unde se află Palmira, și provincia Hama.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, raidurile asupra localității Ouqayribat se înscriu „în noile operațiuni militare desfășurate de regimul sirian și aliatul său rus pentru a lovi pozițiile jihadiștilor în provincia Hama”.

Avioane militare ruse și siriene i-au bombardat intens sâmbătă pe jihadiștii din SI la nord și est de Palmira, orașul care a trecut de mai multe ori în mâinile unora și altora în timpul celor șase ani de război în Siria.

În decembrie, la o zi după ce jihadiștii au cucerit din nou Palmira, 53 de civili, dintre care 16 copii, au fost uciși în raiduri aeriene la Ouqayribat și în satele vecine, potrivit organizației non-guvernamentale de la Londra.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...