Această metodă de anchetare are loc după ce un înalt oficial republican a negat solicitarea democraţilor pentru efectuarea unei audieri publice.

Nouă senatori democraţi au trimis o scrisoare prin care solicitau preşedintelui Comitetului Judiciar, Chuck Grassley, să-l cheme pe Sessions în faţa comisiei pentru a explica motivul pentru care nu a dezvăluit presupusele sale contacte cu Rusia, pe parcursul campaniei prezidenţiale din 2016.

Procurorul general Jeff Sessions a anunţat că se va auto-exclude din toate anchetele referitoare la presupusele imixtiuni ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, însă a reiterat că el consideră că nu a făcut nimic greşit omiţând să menţioneze discuţiile lui cu ambasadorul rus în SUA.

Joi, Sessions a declarat, joi, că s-a întâlnit cu ambasadorul rus Sergei Kislyak în biroul său Senat două luni înainte de alegeri, cât şi la un eveniment cu alţi ambasadori la Convenţia Naţională Republicană.

Însă, în timpul procesului de confirmare a Senatului pentru a deveni avocat general, Sessions a negat orice contact cu oficialii ruşi în timpul campaniei.

Procurorul general a spus reporterilor că a făcut nimic greşit prin faptul că nu a dezvăluit contactul cu Kislyak. Washington Post  a descris miercuri pentru prima dată întâlnirile acestuia. 

Mai mulţi democrati, care fac presiuni pentru o anchetă mai largă asupra legăturilor dintre asociaţi ai campaniei Trump şi operativi ruşi, i-au cerut lui Sessions să demisioneze.