Primăvara se începe la teatru! La ce spectacole poți merge săptămână viitoare la „Mihai Eminescu”

666.ml_4_3_2017_13_0_59_150

Teatrul Național Mihai Eminescu vă invită la spectacole. Vedeți mai jos repertoriul pentru perioada 6-12 martie.

7 Martie

Ora 12.00: „Prinţesa Lia salvează împărăţia” Ţara regelui Zamosis și al reginei Iunona e în mare primejdie. O oștire dușmană cucerește fortăreață după fortăreață. Cotropitorii năvălesc în cetatea de scaun și asediază palatul regal. Oștenii îşi trădează Regele, aruncă armele și dau bir cu fugiţii. Când totul pare pierdut, împărăţia este salvată de către doi copii viteji, Lia și Dragoș…

Ora 18.30: Spectacolul  „The Lucky Strike” , după piesa Jerry și Tom a dramaturgului american Rick Cleveland, regizat de Vitalie Drucec și îi are în distribuție pe Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acţiune sau, mai pe scurt, a-i face de petrecanie. Între bancuri -doar-doar o trece timpul – se deapănă amintiri evocând șeful care le este ca un tată, mentor adulat.

„O porție generoasă de afaceri murdare…echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”.

8 Martie

Ora 12.00: „Peppi Ciorap Lung”: un musical aducând în scenă istorii haioase şi doldora de înţelesuri, mișcare, dans şi melodii de neuitat; năstrușnica Peppi nu se lasă bătută cu una, cu două, face doar ce-i tună prin cap. După o întâlnire cu eroina noastră până şi hoţii se lasă de meserie! Să privim lumea prin lentil imaginaţiei lui Peppi şi de acum în colo nici o zi nu va mai semăna cu alta!

Ora 18.30: Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldov.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Primele rânduri din stal sunt rezervate protagoniștilor montărilor anterioare precum și spectatorilor de odinioară.

9 Martie

Ora 18.00: „Panica la Grand Hotel”, după Ray Cooney în regia lui Sandu Vasilache, este o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici – agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Sandu Vasilache mai recurge la un şiretlic: inversând sexul personajelor din piesă, aduce în scenă (după Chiriţa lui Alecsandri) o protagonistă femeie jucată de un bărbat.

10 Martie

Ora 18.00: „Căntec de leagăn”  – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

Turneul „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”  continuă în această primăvară cu prezenţa Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”  din Bucureşti pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

11 și 12 martie

Sâmbătă şi duminică, orele 18.00, Naționalul din Bucureşti râde, cântă și dansează în spectacolul-eveniment MAGIC NAȚIONAL, ce poartă semnătura regizorală a actorului Ion Caramitru, totodată amfitrion și interpret.

Actori îndrăgiți ai Teatrului Național şi muzicieni de marcă îşi vor pune semnătura, vizibilă şi atât de personală, pe repertoriul unei seri ce va încălzi inimile dumneavoastră, animată de ritmurile unui mare virtuoz al acordeonului, Emy Drăgoi, muzicianul supranumit în Franţa…Regele jazzului la acordeon.

În rostirea lui Ion Caramitru, versul Anei Blandiana, al lui Arghezi şi cel al lui Nichita Stănescu vă vor fi mai aproape ca oricând. Aylin Cadîr, Medeea Marinescu, Tania Popa, Anca Sigartău vă vor purta pe meridiane sonore, într-un periplu muzical alert, trecând, cu o fluenţă fantastică, de la repertoriul popular la şansonetă, de la romanţă şi cântece ruseşti la jazz. Acompaniamentul este asigurat de Emy Drăgoi 3D Pro’ect & Jazz Hot Club Romania, precum şi de un percuţionist de mare clasă, Lucian Maxim. Trei dintre cei mai tineri actori ai trupei Naţionalului bucureştean, Emilian Mârnea, Petre Ancuța și Florin Călbăjos vin să vă surprindă cu cel mai scurt, vesel şi ritmat concert, iar Eduard Adam cu momentul lui de step. Violoncelistul Adrian Naidin va măsura, pe portativ, … cât de lungă-i calea „pân’ la Rai”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente