Comercianții de ghiocei vor fi sancționați de polițiști. Iată ce amendă usturătoarea riscă aceștia

ghiocei_de_primavara-1280×800

În perioada 1 martie – 30 aprilie curent, Inspectoratul General al Poliției în colaborarea cu angajații organelor pentru protecția mediului întreprind acțiuni de prevenire a cazurilor de colectare, nimicire sau comercializare a ghioceilor, plantă inclusă în ”Cartea Roșie” a Republicii Moldova.

Astfel, pe parcursul a doar două zile peste 400 de polițiști au desfășurat 184 de razii, la marginea fâșiilor forestiere, pe traseele naționale, străzi, pieți și alte locuri publice pentru a depista persoanele care colectează sau comercializează ghiocei. În rezultatul acestora au fost inițiate 15 proceduri contravenționale și urmează sa fie stabilită vinovația persoanelor.

Poliția atenționează că, cei care rup și/sau vând plante rare, precum sunt ghioceii, riscă amenzi de până la 2.000 de lei. Mai mult de atât, vor fi sancționate inclusiv persoanele care supun colectării sau nimicirea plantelor înscrise în ”Cartea Roşie” a Republicii Moldova şi în anexele la Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES).

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să nu tolereze comercializarea acestor plante rare, iar dacă le devin cunoscute astfel de cazuri, să anunțe Poliția la numărul de telefon 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente