„Ieri, vineri seara a fost arestat Leonid Talmaci, primul şi cel mai longeviv guvernator al Băncii Naţionale. Nu ne-am cunoscut vreodată şi probabil avem şi viziunile diferite. Dar, pornind doar de la stilul în care s-a produs reţinerea şi arestarea, caracteristice epocii comuniste, preluat şi de regimul oligarhic al fiului adoptiv, suntem obligaţi să ne putem problema: e o măsură legală în interesul justiţiei sau un abuz al statului admis în interesul personal al coordonatorului de bănci, televiziuni, guvern, parlament?”, se întreabă Andrei Năstase.

„Prin tăcere, riscăm să devenim complici. Ceea ce eu nu am fost vreodată. Să acumulăm informaţii din cât mai multe surse veridice”, a adăugat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Amintim că, ieri seara, fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Leonid Talmaci, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Pe numele lui Talmaci ar fi fost emis mandat de arest pentru 15 zile.

Talmaci este învinuit de participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.