(DOC) Fostul guvernator al BNM, Leonid Talmaci, reținut de procurori; Reacția Președinției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, a fost reținut aseară de procurorii anticorupție. Acesta riscă 15 ani de privațiune de libertate.

Talmaci este învinuit de excrocherii în proporții deosebit de mari și provocarea de daune materiale substanțiale, abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Mai exact, Talmaci este învinuit că ar face parte dintr-un un grup criminal organizat constituit din persoane identificate şi neidentificate care a sustras bani de pe conturile Agroindbank şi Moldinconbank ale Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Reprezentanții Președinției se rată „îngrijorați” de reținerea fostului guvernator BNM și „speră” că la baza acestei rețineri ar sta o eroare.

„Suntem foarte îngrijorați de această reținere. Leonid Talmaci este o personalitate importantă pentru Republica Moldova, apreciată înalt și de comunitatea internațională, persoană care a stat la baza formării sistemului bancar. De ieri este și membru al Consiliului economic de pe lingă președinte. Deja ne documentam. Sperăm că este o eroare și în timpul cel mai apropiat situația se va clarifica”, a reacționat purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban.
17022505_1159435067499875_4936012201838073432_n


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...