Chirinciuc, despre moțiunea înaintată împotriva sa: O acțiune „disperată” a PSRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, califică moțiunea simplă înaintată împotriva sa de către deputații socialiști drept o acțiune „disperată”, care creează „panică” în PSRM.

Totodată, Chirinciuc spune că, de situația în care a ajuns astăzi Calea Ferată, se face responsabilă guvernarea comunistă, actualul președinte Igor Dodon și liderul PSRM Zinaida Greceanîi.

„De situația în care a ajuns astăzi Calea Ferată, se face responsabilă guvernarea comunistă, guvernare din care a făcut parte și actualul Președinte Igor Dodon (ex ministrul economiei,Vice prim ministru) și actualul președinte a fracțiunii partidului socialiștilor Zinaida Greceanîi (ex prim-ministru). Anume pe timpul acestora Calea Ferată avea venituri care în loc să fie canalizate pentru restructurarea CFM erau furate. Mulțumită acestor personaje comuniste, actualmente socialiste, reforma CFM este în întârziere cu deja 1 deceniu!, a reacționat ministrul.

„În contextul reducerii dramatice a volumelor transportate CFM a reușit să încheie anul pe profit în 2016. Se lobează interese meschine și atunci când se face atac la ANTA. Instituție care pentru prima dată a început adevărata luptă cu transportul ilicit de mărfuri și persoane. În aceste circumstanțe este evident că deranjez și devin foarte incomod celor a căror interese nu mai pot fi protejate”, se mai arată în reacția ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Amintim că, în cadrul ședinței de vineri a Legislativului, PSRM a depus o moţiune simplă, care îl vizează pe ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de către deputatul socialist Vasile Bolea.

Potrivit lui Bolea, ceea ce se face astăzi în domeniul transportului şi, în special, în transportrul feroviar de mărfuri şi de pasageri, este un „dezastru”, iar activitatea ministrului Chirinciuc „nu contribuie la un progres în acest domeniu”.

„Situaţia la întreprinderea Calea Ferată din Moldova este una dezastruoasă, angajaţii nu au primit salarii de jumătate de an. Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto consumă nişte bani enormi, angajaţii au salarii de 22 de mii lei, iar efectul este diminuat la zero. La fel, ministrul a operat modificări arbitrare în programul de transport interraional”, a mai argumentat deputatul socialist prezentând moţiunea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...