Bălan promite să rezolve problemele familiilor celor căzuţi în conflictul de pe Nistru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aspecte ale situaţiei actuale în procesul de reglementare transnistreană, rezultatele obţinute în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, priorităţile de activitate pentru perioada următoare, precum şi, perspectivele de reluare a negocierilor în formatul „5+2” au fost discutate de vicepremierul Gheorghe Bălan în cadrul unei întrevederi cu E.S. Ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Moldova.

În context, Bălan a reiterat deschiderea politică a autorităţilor şi a unei abordări echilibrate în măsură să faciliteze aprofundarea dialogului Chişinău-Tiraspol.

Tot vineri membri ai familiilor celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru au fost primiţi în audienţă de Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan.

În cadrul întrevederii audienţii i-au adus la cunoştinţă Viceprim-ministrului problemele socio-economice cu care se confruntă, au vorbit despre necesitatea instituirii unor alocaţii de stat echitabile atât pentru persoanele, care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării, cât şi pentru membrii familiilor lor, despre necesitatea valorizării distincţiilor de stat cu care au fost decoraţi participanţii la acţiunile de luptă din 1992.

Bălan şi-a exprimat solidaritatea şi recunoştinţa faţă de eroii care au luptat în războiul de pe Nistru, reiterând deschiderea şi sprijinul autorităţilor pentru susţinerea persoanelor cu dificultăţi.

În context, vicepremierul a menţionat că, în scopul identificării unor soluţii viabile pentru problemele cu care se confruntă această categorie de persoane, va face demersurile necesare către autorităţile publice de resort.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...