Reacția Kremlinul la dezvăluirile despre averea ilicită a premierului Medvedev

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a răspuns la întrebarea dacă șeful statului, Vladimir Putin, este familiarizat cu ancheta Fondului de combatere a corupției, condus de Alexei Navalnîi, despre „proprietățile secrete” ale premierului rus Dmitri Medvedev, scrie RBC.

„Nu este familiarizat în detaliu. A văzut doar ce a dat mass-media. Acesta nu este primul exemplu de activitate creativă a acestui cetățean condamnat celebru. Nu este nimic de adăugat la ceea ce a fost spus deja de secretarul de presă al primului-ministru”, a declarat Peskov, potrivit paginaderusia.ro.

Cu o zi înainte, comentând ancheta realizată de Fondul lui Navalnîi, secretarul de presă al Guvernului, Natalia Timakova, a spus că materialul are un pronunțat caracter electoral.

„Materialul lui Navalnîi are un pronunțat caracter electoral, așa cum spune el însuși, în finalul videoclipului. Este inutil să comentez atacurile propagandistice ale unui personaj al opoziției condamnat, care în plus a declarat deja că se află în campanie și se luptă cu autoritățile”, a spus ea.

Ancheta Fondului pentru combaterea coruptiei a fost publicată pe 2 martie. În ea se susține că Medvedev deține prin fundații și companii offshore „mari suprafețe de teren în zone de elită, iahturi, apartamente într-un vechi palat, conace, ferme și podgorii în Rusia și în străinătate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...