Code for România vin la Chișinău. Sunt în căutare de colaborări și idei

main

Code for România vine sâmbătă, 4 martie, la Chișinău pentru un schimb de experiență cu colegii din domeniul IT și din sectorul non-guvernamental. Ei se descriu ca o comunitate de IT-iști (dar nu numai) care fac proiecte digitale în beneficiul societății; ideile de proiect pot veni de la oameni simpli, ONG-uri sau instituții.

Echipa s-a format anul trecut și deja au la activ trei proiecte finalizate și mai multe la activ. Pe site-ul code4.ro găsiți toate informațiile. În Chișinău vin pentru a găsi noi oportunități de colaborare și idei.

Întâlirea cu ei se va desfășura la Hub Generator de Open Data Day, începând cu ora 17:00. Sunt așteptați persoanele interesate de domeniu. Pe facebook a fost creat și un eveniment care este actualizat de organizatori.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. Echipa ei implementează în realitate diverse proiecte digitale în beneficiul societății. Aceștia au o pagină unde fiecare poate veni cu o idee de proiecte, iar dacp proiectul este admis, ei sunt dispuși să-l realizeze. Totuși, sunt câteva costuri minime care trebuie să fie asigurate. Aici găsiți modalitatea de lucru a organizației.

Ei își doresc ca toate proiectele dezvoltate de comunitatea lor să fie simplu de folosit și să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de oameni. Poate fi vorba despre o hartă a punctelor de prim-ajutor din oraș, un site care explică legea pe înțelesul tuturor sau o aplicație care măsoară timpul de stat la coadă în instituțiile publice.
Sau orice altă idee, atât timp cât e fezabilă, rezolvă o problemă a comunității sau oferă acces cetățenilor la date de interes public. Dacă v-am intrigat, atunci sâmbătă, 4 martie mergeți să-i întâlniți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente