icon

Premierul Pavel Filip: Doar cel care știe să respecte și să păstreze memoria își poate construi un viitor

03-03-2017 17:31
1,657

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la festivitatea de inaugurare a monumentului dedicat eroilor organelor securităţii statului căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

 

În cadrul evenimentului, Premierul a subliniat importanța manifestărilor dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul luptelor de pe Nistru, accentuând obligația întregii societăți de a construi o țară prosperă, în memoria celor căzuți în război. Inaugurarea acestui monument reprezintă, pe de o parte, respectul pentru camarazii voștri care nu s-au mai întors acasă din aceste lupte, pe de altă parte, reprezintă capacitatea dumneavoastră, celor care au participat și au contribuit la instalarea monumentului, de a dovedi că sunteți cei care știți să păstraţi memoria. Doar cel care știe să respecte și păstreze memoria își poate construi un viitor”, a menționat șeful Executivului.

 

De asemenea, Prim-ministrul a exprimat recunoștință organelor securităţii statului pentru profesionalismul şi abilităţile de a îndeplini cele mai dificile sarcini, subliniind că Guvernul va susține și în continuare instituția în activitatea de asigurare a securității statului.

 

Totodată, Pavel Filip a menţionat că războiul, provocat de dezbinarea societății, a oferit o lecție pentru generația de astăzi și a demonstrat că Republica Moldova are nevoie de unitate pentru depășirea dificultăților existente. „Noi putem fi puternici doar prin unitate. Dincolo de viziuni și păreri trebuie să fim uniți, să ne respectăm unii pe alții pentru că ne putem comemora eroii împreună și construi împreună un viitor”, a conchis șeful Cabinetului de miniștri. 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30