Nume
Parola
Vizualizări: 1862
Au fost desemnați câștigătorii Concursului pentru cele mai bune planuri de afaceri în domeniul agroturismului în Regiunea Nord
Bălți, 3 Martie 2017 — Au fost desemnați câștigătorii Concursului pentru cele mai bune planuri de afaceri în domeniul agroturismului, desfășurat în perioada 30 ianuarie – 18 februarie în cadrul proiectului „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova", implementat de ADR Nord și finanțat de Guvernul Estoniei, prin intermediul Asistenței oficiale pentru dezvoltare și ajutor umanitar a Estoniei.

În perioada vizată, la ADR Nord au fost depuse șapte planuri de afaceri. Membrii unui grup de lucru prezidat de directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și format din șefii de secții din cadrul ADR Nord Maria Prisacari, Inga Cojocaru și Constantin Bândiu, precum și președinta Asociației obștești „Pro-Busuness Nord", Elena Rosoșenco, au examinat cele șapte planuri de afaceri recepționate, în ordinea în care au fost depuse de către aplicanți. Planurile au fost examinate conform regulamentului de participare (https://goo.gl/CLqZnw) la concursul planurilor de afaceri în domeniul agroturismului.

Astfel, câștigători ai Concursului au fost desemnați:

- Angela Bejenari, satul Plop, raionul Dondușeni – „Crearea agropensiunii rurale «La căsuța cu pomușoare»”;
- Mihaela Banari, satul Pererâta, raionul Briceni – „Agropensiune - Popasul de lângă Prut”;
- Doru Dumitraș, satul Drepcăuți, raionul Briceni – „Fortificarea agropensiunii «Țara de Sus» prin completarea gospodăriei țărănești cu segmentul activităților de agroturism”;
- Mihai Crucovici, satul Cosăuți, raionul Soroca – „Baza de odihnă «VISOMIEV»”.

Prin organizarea acestui concurs, ADR Nord își propune să susține spiritul antreprenorial în domeniul turismului rural, prin premierea și promovarea celor mai bune planuri de afaceri. Câștigătorii concursului vor efectua o vizită de studiu în Estonia, în vederea preluării bunelor practici și experienței în domeniul creării și funcționării agropensiunilor.

www.adrnord.md