CEC invită cetățenii cu drept de vot aflați în străinătate să devină funcționari electorali

Comisia Electorală Centrală invită cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate să se implice activ în procesul electoral din țară și să devină funcționari electorali.

Apelul a fost lansat de către președintele CEC, Alina Russu. Prin lansarea acestei platforme de comunicare și colaborare cu diaspora, CEC își dorește menținerea unui dialog continuu cu cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate și o implicare mai activă a acestora în procesul decizional din țară, în parte ce ține de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Pentru aceasta, e nevoie de identificarea persoanelor ce și-ar dori să devină membri ai organelor electorale care, împreună cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, să gestioneze și să desfășoare în cele mai bune condiții activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

În acest fel, persoanele interesate pot expedia un mesaj la adresa [email protected] sau pe rețelele de socializare ale CEC, indicând datele sale de contact (telefon, adresa de e-mail), dar și despre țara și orașul de reședință. Ulterior, acestea vor putea fi instruite la distanță prin intermediul platformei e-learning a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lîngă CEC.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.