Volkswagen: 1.200 de decese premature din cauza motoarelor trucate și vândute în Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Emisiile poluante suplimentare provocate de automobilele Volkswagen ale căror motoare au fost trucate și care au fost vândute în Germania între anii 2008 și 2015 vor determina 1.200 de decese premature în această țară și în țările vecine, potrivit unui studiu publicat vineri și citat de AFP.

„Cercetătorii estimează că 1.200 de persoane din Europa vor muri prematur, putând pierde chiar până la zece ani din viață, din cauza emisiilor generate în exces”, față de emisiile preconizate, notează Massachusetts Institute of Technology, care a luat parte la acest studiu, publicat în Environmental Research Letters, scrie agerpres.ro.

Cercetătorii au avut în vedere impactul medical legat de cele 2,6 milioane de autoturisme Volkswagen vândute în această perioadă în Germania sub diferite mărci ale grupului (VW, Audi, Skoda, Seat).

Potrivit lor, „emisiile produse în exces comparativ cu testele de valori limită au avut un efect semnificativ asupra sănătății publice, nu doar în Germania ci și în Europa”, având în vedere că poluarea nu ține cont de frontiere.

Astfel, decesele premature vor viza probabil în proporție de 40% Germania, dar și țările vecine, mai ales Polonia, Republica Cehă și Franța.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...