Dosarul Platon: Un director și un vice-director de la MAIB, audiați în ședința de astăzi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă ședință de judecată în dosarul Platon a avut loc la Judecătoria Buiucani. La ședința de astăzi au vrut să participe mai mulți reprezentați ai ambasadei Germaniei, însă judecătorul nu le-a permis.

„Ședința de astăzi s-a început cu vizita reprezentanților ambasadei germane, care după declarațiile ministrului justiției, au vrut să-și confirme situația care s-a creat în acest dosar. Delegații de la ambasada Germaniei au văzut că domnul ministru trișează și nu cunoaște care este situația în dosarul Platon. A fost interzisă participarea lor în ședința de judecată, iar reprezentanții ambasadei germane au plecat”, a declarat avocatul lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco.

Apărătorul lui Platon a mai spus că astăzi au fost audiați doi martori. Este vorba de șeful băncii MAIB și adjunctul său. Aceștia au fost citați ca martori fiindcă prin această bancă au fost făcute unele tranzacții, în valoare de 28 de milioane de lei de două firme afiliate, după părerea apărării, lui Shor și nici de cum lui Platon.

Procurorul a prezentat toate probele pe care îl încriminează pe Platon, iar începând cu următoarea ședință, avocații vor începe să prezinte martorii lor.

Următoarea ședință va fi pe data de șapte la ora 10:00.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...