Transmisiuni live din…mormânt. Un irlandez a fost îngropat de viu pentru trei zile și va oferi servicii de consiliere din adâncuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat din Irlanda, în vârstă 61 de ani, a fost îngropat în cimitirul unei biserici din Belfast. Până aici nimic neobișnuit. Irlandezul, pe numele său John Edwards, s-a oferit, însă, să fie închis viu într-un sicriu și coborât în pământ pentru a transmite în direct din mormânt și a-i ajuta astfel pe oamenii disperați.

El va sta îngropat trei zile și trei nopți și va ține legătura cu oamenii care îi vor cere ajutorul prin intermediul telefonului și al rețelelor de socializare, notează Agerpres.

Edwards, care a suferit în trecut de alcoolism și dependență de droguri, a declarat că a trăit ”o întâlnire incredibilă cu Dumnezeu în urmă cu 27 de ani” și de-a lungul timpului și-a pierdut ”23 dintre cei 30 de prieteni din cauza SIDA, hepatitei C, suicidului și a dependenței de droguri”.

Din această cauză, spune el, a ales să ofere acum servicii de consiliere și să se roage alături de cei aflați în situații disperate din mormântul situat în cimitirul bisericii Willowfield. ”Planul meu este să vorbesc cu ei din mormânt înainte ca ei să ajungă acolo și să le transmit speranță”, a declarat irlandezul pentru Belfast Telegraph.

”Mă adresez tuturor, de la milionari, la oameni de afaceri și oameni de pe stradă”, a precizat bărbatul care a precizat că are o căsnicie fericită și că este tată vitreg și bunic. El a mărturisit că a scăpat de dependențe în urmă cu cel puțin 20 de ani și că de atunci a contribuit la înființarea de centre pentru reabilitare și de adăposturi și cantine pentru nevoiași, potrivit Irish Post.

Edwards a declarat că nu suferă de claustrofobie, dar că evenimentul nu este unul plăcut. ”Când este închis capacul și te afli dedesubt și auzi pământul aruncat peste sicriu… este înspăimântător”, a recunoscut el.

Structura din lemn în care a fost îngropat irlandezul este mai spațioasă decât un sicriu obișnuit și este echipată cu o toaletă și cu un sistem de aerisire, dar și de alimentare cu hrană și apă.

Edwards nu se află la prima inițiativă de acest fel. El a mai fost îngropat timp de trei zile în urmă cu trei ani, la Halifax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...