Consiliul Economic pe lângă președinte, în şedinţă; Peste 40 de oficiali vor încerca să rezolve „handicapul economic”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a desfășurat, astăzi, prima şedinţă a Consiliului Economic pe lângă Președintele Republicii Moldova, care are peste 40 de personalități, manageri, proprietari de întreprinderi din diverse ramuri ale economiei naționale, președinți de asociații profesionale şi experți.

Potrivit şefului statului, toate proiectele de lege cu caracter economic, care vor fi înaintate spre promulgare, vor fi consultate de acest Consiliu. La fel, membrii organizaţiei vor participa la diverse forumuri economice de peste hotare.

„Am menționat importanța pe care o acord creării acestei structuri non politice, care are drept scop analiza situației economice din țară, depistarea problemelor cheie și formularea unor propuneri eficiente de modernizare și dezvoltare a economiei Moldovei. Am subliniat că odată cu crearea acestui Consiliu, toate proiectele de lege cu caracter economic, care vor fi înaintate spre promulgare, vor fi consultate de acest for. Pe de altă parte programul de dezvoltare socio-economică care este în elaborare la Președinție, inițiativele legislative care vor fi prezentate pe viitor de noi, de asemenea, vor fi dezbătute inițial în cadrul CE. Am îndemnat membrii să vină la rândul lor cu propuneri de dezvoltare a sectoarelor economice ale țării”, anunţă şeful statului.

În context, câţiva membri ai Consiliului vor fi selectaţi pentru a participa la întrevederea oamenilor de afaceri din Moscova, care va avea loc pe 17 martie.

„În altă ordine de idei am discutat despre oportunitatea prezenței reprezentanților CE la diverse forumuri economice de peste hotare și în context am vorbit despre participarea la întrevederea oamenilor de afaceri din Moscova, care va avea loc pe 17 martie, curent, organizată la inițiativa Asociației Obștești a Federației Ruse ”Delovaia Rossia””, mai anunţă Igor Dodon.

Potrivit anuţului, întreprinzătorii ruși sunt interesați de dezvoltarea colaborării cu partenerii din Republica Moldova, iar la întrevedere și-au anunțat prezența zeci de reprezentanți ai comunităților de afaceri importante din Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...