Guvernul German va oferi peste 16 milioane de euro pentru un proiect al Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toate localităţile din Străşeni şi Călăraşi vor avea o infrastructură de apă şi apă uzată, datorită proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de către Guvernul German prin Banca de Dezvoltare Germană KfW.

Acest fapt a fost determinat în cadrul noii etape, parcurse pentru acest proiect, şi anume Studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași, realizat de CES Consulting Engineers GmbH / BDO Audit SRL, care urmează a fi evaluat de către o misiune specială a KfW.

Studiul prezentat conține toate informațiile necesare privind costurile, eficiența, beneficiile, riscurile, provocările de mediu, puterea de cumpărare etc.

După aprobarea Studiului, pe parcursul 2017 va fi semnat Acordul Financiar cu Republica Moldova și va fi elaborată documentația tehnică. De asemenea va fi contractat antreprenorul, astfel încât lucrările de construcție să fie executate în perioada 2014-2021.

Realizarea unui studiu de fezabilitate în cadrul căruia sunt analizate și evaluate necesitățile totale de investiții pentru aprovizionarea cu apă și canalizare pentru toate localitățile din cele două raioane constituie o premieră absolută în Republica Moldova.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” are drept scop îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă potabilă și canalizare pentru populația din zona implementării proiectului, în ceea ce privește accesul, securitatea aprovizionării și calitatea apei.

Realizarea proiectului va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al populației (170 000 de beneficiari), prin reducerea la minimum a riscurilor pentru sănătate, precum și o mai bună protecție a mediului și a resurselor naturale.

Investițiile pentru realizarea primei etape a proiectului constituie 16,5 mln euro, fonduri oferite de Guvernul Federal German sub formă de asistență nerambursabilă, prin intermediul Băncii de Dezvoltare KfW.

Proiectul a fost declarat o prioritate de către Guvernul Republicii Moldova și este în conformitate cu Strategia Națională de alimentare cu apă și sanitație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...