Maia Sandu, supărată pe FMI, după ce nu i-au luat în calcul apelul de a nu semna acordul de finanțare cu Guvernul

1031545422

Președintele PAS Maia Sandu se arată foarte supărată pe Fondul Monetar Internațional, după ce vara trecută nu i-a luat în seamă apelul să nu semneze un acord cu Republica Moldova. Aceasta a declarat la o emisiune de la un post privat de televiziune, că FMI este o organizație netransparentă.

„FMI nu este transparent. Eu cred că în această epocă a transparenței e cazul și FMI să devină mai transparent”, a declarat Maia Sandu, atunci când moderatorul a remarcat că la finalul ultimei vizite, experții Fondului au salutat realizările Guvernului de la Chișinău.

În același timp, Maia Sandu i-a solicitat din nou României să nu mai acorde sprijin bugetar Republicii Moldova. „Sfatul meu pentru România este să nu mai dea sprijin bugetar”, a îndemnat Maia Sandu.

Este de menționat că Maia Sandu i-a solicitat FMI, în iulie anul trecut, să nu semneze un acord. Acest lucru ar fi însemnat de fapt intrarea Republicii Moldova în default, deoarece de acordul cu FMI depindea reluarea finanțărilor externe pentru Republica Moldova. Fondul a semnat un memorandum pentru trei ani cu Republica Moldova, ceea ce a permis și deblocarea a sute de milioane de euro din partea UE, Băncii Mondiale, României și altor donatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente