S-a prăbușit sub gheața de pe lacul din localitatea Vatra. Un bărbat, salvat de la înec// VIDEO

Un bărbat de 50 de ani s-a prăbușit joi, 3 martie, sub gheața de pe lacul din apropierea localității Vatra.Acesta a fost salvat, după ce oamenii din jur au alertat de urgență salvatorii pentru a scoate bărbatul.

Cazul a avut loc la ora 17:00. Pentru recuperarea persoanei au intervenit scafandrii Serviciului Situații Excepționale. Salvatorii au reușit să scoată bărbatul care a suportat hipotermie, în urma aflării acestuia în apa rece a bazinului acvatic.

După intervenția de salvare persoana a fost transportată de urgență la spital.  La moment viața acestuia este în afara oricărui pericol.

Serviciul Protecției Civile și Situaților Excepționale atenționează oamenii să nu meargă pe gheață fragilă a bazinelor acvatice, întrucât temperaturile pozitive ale aerului au dezghețat o mare parte din lacurile și râurile din țară.

Conform datelor operative, de la începutul anului două persoane și-au pierdut viața prăbușindu-se sub gheața bazinelor acvatice.

[youtube id=”eUcjnGT6EOU” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.