(foto) Premieră europeană: Noul Volkswagen Tiguan All Space

Salonul Auto de la Geneva va fi şi o platformă de lansare a noului Volkswagen Tiguan Allspace. Varianta cu şapte locuri a modelului va fi prezentată într-o versiune pentru piaţa europeană.

Noul Tiguan All Space este un pic mai mare în dimensiuni decât un Tiguan obişnuit, însă nici cum nu îl depăşeşte pe Touareg, a cărui lungime este mai mare cu circa 94 de mm.

Însă, spre deosebire de un VW Touareg, noul All Space are nişte portiere posterioare mai mari, făcute pentru a îmbunătăţi accesul mai uşor pe cel de-al treilea rând de scaune. În acelaşi context, noutatea are şi o formă schimbată a geamurilor care stau cel mai aproape de uşa portbagajului, iar capota este mai lungă.

Lungimea modelului a crescut cu 215 mm, până la 4.701 mm, iar ampatamentul cu alţi 109 mm, până la 2.790 mm.

Vezi şi: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Volkswagen Tiguan LWB

Datorită dimensiunilor care au crescut, în habitaclul noului Volkswagen Tiguan Allspace a apărut un spaţiu “destul” pentru a instala un al treilea rând de scaune. În total vor putea fi transportaţi până la şapte pasageri. Totodată, dacă al treilea şi al doilea rând de scaune vor fi rabatate, volumul portbagajului va creşte până la uimitoarea cifră de 1.920 de litri.

Clienţii europeni vor putea comanda noul VW Tiguan Allspace cu unul din cele şase motoare disponibile. Trei unităţi TSI vor produce 150, 180 sau 220 CP, în timp ce alte trei turbodiesel-uri vor dezvolta câte 150, 190 şi 240 CP.

Cel mai mic motor pe benzină va avea un volum de 1.4 litri, în timp ce unitatea diesel – 2.0 litri. Anume împreună cu aceste propulsoare va veni şi o tracţiune pe puntea din faţă.

Restul agregatelor vor fi dotate cu un sistem de tracţiune integrală 4Motion şi o cutie de viteze automată cu două ambreiaje.

Noul Volkswagen Tiguan Allspace mai este înzestrat cu o mulţime de sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şofer. Cele mai bogate şi scumpe versiuni, Comfortline şi Highline, includ un sistem de climatizare în trei zone, scaune confortabile şi tapiţate cu piele, jante de 17 inci, faruri cu LED-uri şi multe altele.

Startul vânzărilor este programat pentru luna septembrie a acestui an, iar preţul minim va fi de aproximativ 30.000 de euro în Germania.

Vezi şi: (foto) Noul VW Arteon. Primele imagini oficiale înainte de premieră

Cmentariile sunt închise