(DOC) Guvernarea nu mai are nevoie de bani! Refuză cu orice preţ să ofere în chirie sala Palatului Republicii pentru desfăşurarea unui eveniment

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma învestirii de acum un an a Guvernului Filip şi instaurarea stabilităţii anunţată de acesta, instituţiile de stat nu mai au nevoie de bani. Astfel ar putea fi explicat refuzul cu orice preţ al Cancelariei de Stat de a oferi în chirie sala Palatului Republicii pentru desfăşurarea Congresului „Partidului Nostru”. Asta deşi, cu doar două luni în urmă în aceeaşi sală a avut loc Congresul Partidului Democrat, iar după ce a amânat evenimentul programat pentru data de 26 februarie, „Partidul Nostru” a cerut Cancelariei de Stat să-i ofere sala în orice zi şi la orice oră.

„Partidul Nostru” a expediat o scrisoare cu solicitarea de oferire a sălii Palatului Republicii încă pe 7 februarie. În scrisoare se indică faptul că „Partidul Nostru” este pregătit să amâne desfășurarea Congresului până în ziua în care în Palat se va elibera o sală. „Rugăm respectuos să examinați și să ne comunicați pentru ce dată am putea contramanda desfășurarea Congresului în funcție de posibilitățile oferirii sălii în chirie. Ne dorim ca acest eveniment să poată fi organizat într-o zi de week-end în lunile martie-aprilie 2017. Durata închirierii Palatului rămâne cea enunțată în scrisoarea noastră din 16 ianuarie 2017”, se arată în textul scrisorii expediate Cancelariei de Stat.

Deși a trecut aproape o lună, instituția așa și nu a expediat un răspuns la solicitarea formaţiunii.

Este de menţionat că anterior, Cancelaria de Stat a refuzat să ofere „Partidului Nostru” o sală a Palatului Republicii pentru data de 26 februarie. Potrivit răspunsului semnat de fostul deputat democrat, Iurie Cazacu, secretar adjunct al Cancelariei de Stat, pentru ziua de duminică, 26 februarie, erau programate lucrări tehnice. La fel, deşi anterior înaintase solicitări către Ministerul Culturii cu solicitarea de a oferi în chirie sala Palatului Na’ional „Nicolae Sulac” sau cea a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, instituţia nu a oferit un răspuns.

Nu în ultimul rând, trebuie de menţionat că în perioada aflării la guvernare a Alianţelor pentru Integrare Europeană, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi-a desfăşurat lucrările Congresului de partid în sala Palatului Naţional, iar Partidul Democrat din Moldova în cea a Teatrului Naţional de Operă şi Balet. Ultimul congres al Partidului Democrat însă, organizat la data de 24 decembrie 2016, atunci când Coordonatorul Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a preluat oficial conducerea PDM, a avut loc în sala Palatului Republicii.

111111

 

Foto: ru1.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...