Oportunitate pentru soliștii și actorii din Moldova de a se implica într-un proiect moldo-german. Detalii

leanca-teatru-2
Foto: Imagine simbol

Centrul Cultural German AKZENTE caută un solist instrumentalist / o solistă instrumentalistă de chitară/banjo sau acordeon/bandoneon și cinci actriţe/actori în cadrul proiectului moldo-german de teatru „Cei Şapte Magnifici” sau Time To Put Humanity Back Into The Center Of The Ring” care se va desfăşura în perioada 11 mai 2017 – 10 iulie 2017 în Germania şi în Republica Moldova.

Conducerea artistică a proiectului le revine lui Manuel Harder (Staatsschauspiel Stuttgart) şi lui Mario Eick (Theater der Jugend, Burghausen).

Având ca bază filmul western „Cei Şapte Magnifici” (USA 1960), proiectul prevede dezvoltarea în comun a unei piese noi, montarea şi prezentarea acesteia în Republica Moldova şi în Germania.

Acest anunţ se adresează în egală măsură atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Organizatorii vor acoperi diurnele şi costurile legate de transportul şi cazarea în Germania.

Solistul va avea însărcinarea să acompanieze actorii, dar şi să cânte pe scenă. Se cere aptitudinea de a putea interpreta şi de a crea/improviza o muzică potrivită atmosferii şi acţiunii de pe scenă.

Cerinţe generale pentru poziția de solist:

# studii absolvite la o instituţie de învăţământ superior (Universitate de muzică/arte; Conservatoriu) din ţară sau străinătate cu specialitatea chitară/banjo sau acordeon/bandoneon, terminate cu diploma de solist

# activitate artistică ca solist (solist instrumentalist sau acompaniere de actori/cântăreţi)

# aptitudini adecvate de înţelegere şi exprimare în limba engleză (limba de lucru; piesa se va scrie/juca bilingv în limbile germană şi română, a căror cunoaştere nu este necesară)

# disponibilitate neîntreruptă în perioada 11 mai – 10 iulie 2017 pentru probe şi prezentări

# motivaţia de lucru la cel mai înalt nivel profesional într-o tânără echipă moldo-germană

Cerințe generale pentru poziția de actor:

# studii în actorie avansate sau absolvite (cu cel mult cinci ani în urmă) la o instituţie de învăţământ superior din ţară sau din străinătate;

# experienţa în scrierea/dezvoltarea pieselor dramatice;

# aptitudini adecvate de înţelegere şi exprimare în limba engleză (limba de lucru; piesa se va scrie/juca bilingv în germană şi română);

# disponibilitate neîntreruptă în perioada 8 mai – 10 iulie 2017 pentru probe şi prezentări;

# motivaţia de lucru la cel mai înalt nivel profesional într-o tânără echipă moldo-germană;

Audiţia de probă are loc la Chişinău, în zilele de 11 şi/sau 12 martie 2017.

Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită aplicarea lor către [email protected]. Aplicarea trebuie să includă un CV în limba engleză sau germană şi poate să conţină până la trei referinţe legate de activitatea artistică anterioară a persoanei în cauză. În cazul candidaților pentru poziția de solist se încurajează prezentarea a trei înregistrări audio proprii (în formatul mp3).

Termenul limită de aplicare este miercuri, 8 martie 2017, ora 20:00.

Invitaţii la audiţia de probă vor fi contactaţi de către organizatori în ziua de 9 martie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente