Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protest împotriva exploatării femeilor

Protest împotriva exploatării femeilor

La 5 martie, ora 13:00, pe Strada Pietonală din Chișinău, Coaliția Națională „Viața fără Violență în familie” organizează o acțiune de protest prin dans, împotriva exploatării femeilor, în cadrul Campaniei Internaționale „One Billion Rising”. La eveniment vor participa cele 18 organizații ale Coaliției, reprezentanți ai ambasadelor, ai societății civile și susținătorii cauzei.

În cadrul evenimentului, arta va fi folosită ca un instrument politic puternic de rezistență și protest, precum și o celebrare colorată, diversă și artistică a solidarității locale și globale.

„One Billion Rising” este cea mai mare acțiune în masă la nivel mondial, pentru a pune capăt violenței asupra femeilor. Milioane de oameni din peste 200 de țări se adună anual, în cadrul Campaniei, să-și exprime solidaritatea și apelul către toate autoritățile responsabile, autoritățile naționale și internaționale, guvernele, mass-media, școlile, bisericile și organisme internaționale precum Organizația Națiunilor Unite, pentru a pune capăt culturii impunității și a violenței.

Violenţa domestică ucide zilnic câte 200 de femei din întreaga lume. „Anual, peste 60.000 de femei mor din cauza violenţei domestice. Dacă am compara aceste statistici cu cele din aviaţie, am putea spune că, zilnic, în lume se prăbuşeşte câte un avion cu 200 de femei la bord. Ne cutremurăm atunci când vedem la ştiri că s-a produs un accident aviatic, ne este milă de acei oameni care au urcat la bord şi şi-au pierdut viaţa, dar rămânem reci şi indiferenţi când vorbim despre victimele violenţei domestice”, susţine Ulziisuren Jamsran, reprezentanta UN Women Moldova.