O fostă agentă CIA, cu vederi anti-Putin, va ocupa un post important la Casa Albă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Postul de director pentru Europa și Asia la Casa Albă i-a fost oferit de administrația Trump Fionei Hill, fost agent de informații între 2006 și 2009, în prezent profesor, care a scris despre tendințele autocratice ale lui Putin și despre dorința președintelui rus de a slăbi președinția americană, relatează Foreign Policy, care citează sub acoperirea anonimatului un oficial de la Casa Albă.

Este unul dintre cele mai importante posturi ale guvernului american din care se managerizează relația dintre Statele Unite și Rusia, menționează Foreign Policy.

Decizia de a o aduce la Casa Albă pe Fiona Hill, senior fellow la Brookings Institution, probabil va avea susținere bipartizană în Congres, în condițiile în care congresmenii din ambele tabere, democrată și republicană, și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu contactele pe care membrii echipei lui Donald Trump le-ar fi avut cu oficiali ruși în timpul campaniei electorale, menționează Foreign Policy, conform digi24.ro.

Fiona Hill are dublă cetățenie, americană și britanică, iar în 2013 a scris o biografie a lui Putin, în care îi avertiza pe politicieni să nu-l subestimeze pe liderul de la Kremlin, întrucât, grație experienței sale din KGB, are abilitatea strategică de a găsi slăbiciunile oponenților săi.

De la alegerea președintelui Trump, în noiembrie, Fiona Hill a respins posibilitatea unei apropieri dramatice de Rusia, argumentând cu diferențele de viziune inerente dintre Washington și Moscova.

Poziția de director pentru Europa și Asia la Casa Albă i-a fost oferită lui Hill de cel care conduce Consiliul pentru Securitate Națională, Keith Kellogg. Oferta a fost făcută înainte să demisioneze Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al președintelui Trump. Fiona Hill nu și-a preluat încă funcția, urmând să fie supusă procedurilor de verificare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...