Alegătorii de peste hotare, invitaţi să se implice în organizarea scrutinelor electorale din ţară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală lanseară o platformă de informare şi comunicare cu cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării, numită „Devin-o funcţionar electoral din diasporă”. Aceasta are menirea de a asigura o comunicare directă eficientă şi din prima sursă între organul electoral şi cetăţenii care se află peste hotarele ţării. Despre aceasta a anunţat preşedintele CEC, Alina Russu, în cadrul conferinţei de totalizare a programului „Alegătorii peste Hotare (2016): Concluzii şi recomandări”, organizată astăzi.

„Scopul nostru este de menţinere a unui dialog continuu, implicarea activă a diasporei în procesul de pregătire a alegerilor, creşterea credibilităţii în activitatea organului electoral, şi instruirea la distanţă a colaboratorului organului electoral. Este vorba de toate felurile de exerciţii electorale care se desfăşoară şi peste hotarele ţării: alegeri parlamentare, alegeri prezidenţiale şi referendumuri”, a menţionat Alina Russu.

Doritorii de a deveni membri ai platformei pot trimite un mesaj la adresa de e-mail [email protected] sau pe reţeelele de socializare.

Este de menţionat că în cadrul programului „Alegătorii peste Hotare”, în perioada 3-4 și 10-12 februarie curent au fost organizate câteva întâlniri cu reprezentanții diasporei din Republica Italiană (Roma și Padova), Marea Britanie (Londra) și Republica Franceză (Paris). La evenimente au fost prezenți președintele CEC, Alina Russu, membrii CEC, Vladimir Șarban și Andrei Volentir, precum și reprezentanți ai Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD). Întâlnirile au fost organizate la inițiativa și cu susținerea financiară a Institutului Republican Internațional din Moldova (IRI).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...