Uniunea Jurnaliștilor, forțată să părăsească sediul din Casa Presei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Jurnaliștilor din Republica Moldova (UJM) trebuie să părăsească luni, 6 martie, sediul pe care îl deținea în Casa Presei. În urma unui litigiu cu Întreprinderea de Stat Casa Presei, instanța a obligat Uniunea Jurnaliștilor să părăsească oficiul pe care îl ocupa de ani de zile.

Executoarea judecătorească, Veronica Casian, s-a prezentat joi, 2 martie, la biroul Uniunii Jurnaliștilor pentru a pune în aplicare decizia instanței. La o ședință cu ușile închise dintre părți, executarea hotărârii judecătorești a fost amânată pentru ziua de luni, 6 martie, la solicitarea președintelui în exercițiu al uniunii. Veronica Casian nu a dorit să ne dea mai multe amănunte, susținând că „toate informațiile ce țin de proces sunt confidențiale. Întrebați părțile implicate”, scrie media-azi.md.

Valeriu Saharneanu a explicat pentru Media Azi că acest conflict este de durată. „Situația s-a creat după ce directorii Casei Presei au tot majorat tariful pentru chirie, ne-au tot pus amenzi până s-a ajuns la datoria de peste 200 de mii de lei”, susține președintele în exercițiu al UJM. La întrebarea ce va face în continuare, Saharneanu a declarat că sunt și alte oficii de închiriat: „Cred că vom găsi noi ceva. Vom crea o nouă Uniune a Jurnaliștilor!”.

Din 1994 și până în prezent, Complexul Casa Presei este administrat de Guvernul Republicii Moldova printr-o structură subordonată Cancelariei de Stat. De-a lungul anilor, Uniunea Jurnaliștilor a făcut numeroase demersuri pe lângă Guvern ca edificiul să fie transmis în folosință organizației jurnaliștilor profesioniști, dar aceste demersuri au rămas nesoluționate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...