Au fost aprobate amenzile pentru “specialiştii” care modifică kilometrajul maşinilor

Deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova au probat în lectură finală proiectul de lege care prevede sancţiuni pentru fraudarea datelor odometrelor automobilelor.

FOTO: myfd.ru

Astfel, cei care vor fi prinşi că mai practică acest lucru vor scoate din buzunar de la 60 la 90 unităţi convenţionale (de la 3.000 la 4.500 de lei) pentru a achita amenda, aici cu referire la persoanele fizice. În schimb, cele juridice, vor fi sancţionate mult mai dur, suma amenzii variind între 90 şi 150 unităţi convenţionale (între 4.500 şi 7.500 de lei).

Prezenta Lege va intra în vigoare într-un termen de două luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Vezi şi: Decis! Şoferii agresivi din Moldova vor plăti amenzi de până la 7500 de lei

Pentru explicaţii, legea dată prevede sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care în mod intenţionat falsifică datele odometrului (modificând numărul de kilometri parcurşi de un vehicul). Astfel, vânzătorii de rea-credinţă a autovehiculelor de mâna a doua, cu scopul a obţine profit, manipulează datele odometrului în sensul micşorării distanţei parcurse, pentru a prezenta autovehiculul într-o condiţie mai favorabilă.

FOTO: vezicatface.ro

Distanţa parcursă de un vehicul joacă un rol important în contextul aprecierii stării tehnice şi, bineînţeles, a preţului. Prin urmare, un autovehicul cu un rulaj mai mic, devine mult mai atractiv pentru eventualul cumpărător. Această practică are consecinţe nefavorabile pentru cumpărători, care achită un preţ mult mai mare, dar şi suportă riscurile ce derivă din uzura autovehiculului, precum ar fi: defectarea frecventă şi necesitatea de a schimba piesele auto.

O altă consecinţă a acestor practici atentează la siguranţa traficului rutier, acest tip de autovehicule adesea fiind cauza accidentelor rutiere. Prin urmare, acţiunea dată atentează nu doar la un interes individual, a cumpărătorului, dar şi la interesul colectiv al cetăţenilor – siguranţa traficului rutier.

Vezi şi: Şoferii din Moldova vor plăti amenzi de până la 25.000 de lei! Află de când se va întâmpla

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/