(foto) Alpina B3 S Bi-Turbo şi B4 S Bi-Turbo pot dezvolta o viteză de peste 300 de km/h

Atelierul german Alpina prezintă două noi proiecte dezvoltate pe baza unor modele din gama BMW. După ce a prezentat B3 Bi-Turbo, inginerii au decis să experimenteze prin modificarea turbo compresoarelor şi a sistemului de răcire, fapt care a dus la apariţia unor versiuni noi de maşini.

După ce a durat o vreme ca să le pregătească, Alpina ne arată oficial sedanul Alpina B3 S Bi-Turbo şi Alpina B4 S Bi-Turbo, sub capota cărora stă un motor modernizat cu şase cilindri. Agregatele pe benzină de 3.0 litri volum au primit acum un sistem de distribuţie a gazelor Valvetronic şi un sistem de injecţie directă a carburantului sub o presiune ridicată.

Performanţele automobilelor au mai crescut datorită schimbărilor în sistemul de supraalimentare, în sistemul de răcire şi în soft-ul Alpina Switch-Tronic pentru transmisie. Drept rezultat puterea a crescut cu 7%, până la 440 CP, iar cuplul maxim cu 10% – până la 660 Nm.

Vezi şi: (foto) Un sedan Alpina B7 xDrive care se află în Abu Dhabi are cea mai interesantă combinaţie de culori

Aceste caracteristici tehnice asigură sedanului şi break-ului B3 S o acceleraţie până la 100 de km/h în doar 4.3 secunde. Viteza maximă este de 306 şi 303 km/h respectiv.

În acelaşi timp, coupeul şi varianta decapotabilă a Seriei 4, B4 S, fac sprintul 0-100 km/h în 4.3 secunde sau în 3.9 secunde dacă este prezentă o tracţiune integrală. Viteza maximă pe care o ating maşinile este de 306 km/h şi 304 km/h respectiv. Varianta xDrive atinge o viteză maximă de 303 km/h.

Vezi şi: (foto) O maşină bună pe care ţi-o poţi cumpăra din Anglia. Vezi cât costă această Alpina B10 V8

Noile modele Alpina mai beneficiază de câteva dotări suplimentare, cum ar fi: sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oţel inoxidabil, dezvoltat împreună cu Akrapovic, terminaţii originale ale eşapamentului, jante clasice Alpina, culori unice pentru caroserie şi un nivel înalt de personalizare a habitaclului.

Nu a fost anunţat, însă nu se exclude ca aceste maşini să fie prezente şi la Salonul Auto de la Geneva, împreună cu noul Alpina B5.

Cmentariile sunt închise