Rogozin se declară mulțumit de viitorul Ambasador al Republicii Moldova în Rusia: Este o persoană „serioasă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatura lui Andrei Negruță pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova la Moscova este pe placul oficialilor ruși, care spun că acesta este un partener „serioasă”. Aprecierea vine din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, responsabil de industria apărării în guvernul de la Moscova.

„Îl cunosc pe Andrei din timpul activității delegațiilor parlamentare din cadrul APCE. Este un partener și o persoană serioasă”, scrie Rogozin într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Președintele Igor Dodon a discutat joi cu primul ministru Pavel Filip pe tema propunerilor privind numirea unor ambasadori. Astfel, șeful statului a solicitat ca Andrei Neguță să fie numit Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Dumitru Braghiș a fost revocat din funcția, fără ca Ministerul de Externe să prezinte motivul rechemării.

Revocarea Ambasadorului moldovean în Rusia a surprins autoritățile de la Moscova, care spun că nu cunosc motivele acestei decizii din partea Guvernului de la Chișinău. Adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, se arată „surprins” de decizia Guvernului de a-l rechema pe Braghiș din funcția de Ambasador în capitala Federației Ruse.

„Este o decizie neașteptată. Cred că trebuie să întrebați Chișinăul despre motivul rechemării”, a reacționat, miercuri, oficialul rus.

Dumitru Braghiș a fost numit ambasador la Moscova pe data de 27 noiembrie 2015, prin aecretul Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...