„Cinste Eroilor! Unii istorici, politicieni, ziarişti vorbesc despre conflictul armat de la Nistru, alţii despre diferendul transnistrean. Astăzi, trecând peste aceste nuanţe, trebuie să reţinem cel mai important lucru – la începutul anilor 90, când se prăbuşea cel mai mare imperiu din istoria omenirii, pe meleagurile noastre curgea sânge nevinovat. Într-un război nedrept, crunt pe care nu ni l-am dorit. Într-un război în care au căzut cei mai demni şi bravi fii ai acestui pământ. Moldova îşi apăra independenţa abia proclamată. De cealaltă parte a baricadei se aflau nu doar persoane minţite de nişte aventurieri cu susţinere estică, ci şi elemente degradate care parazitau pe seama unui război sângeros. Din păcate, timpul nu e capabil să cicatrizeze rănile istoriei”, scrie liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, pe pagina sa oficială de facebook.

Tot mai puţini veterani ajung să comemoreze ziua tragică de astăzi, continuă Andrei Năstase. „Cei aflaţi în viaţă au, spre regret, o condiţie socială dezastruoasă, ajungând să trăiască de pe o zi pe alta. Cel mai grav lucru, după mine, este faptul că eroii războiului sunt umiliţi de un pătrar de secol de nişte nulităţi politice, incapabile să se aplece peste durerile lor. Va trebui să punem capăt cât mai repede posibil acestei mari nedreptăţi”, susţine preşedintele PPDA.

„Astăzi însă vreau să le mulţumesc, cu pioşenie, tuturor veteranilor noştri pentru jertfă, sacrificiu, pentru curajul şi devotementul arătat ţării şi poporului ei. Sunt cu inima alături de mamele şi soţiile celor care nu s-au mai întors din luptă, asigurându-le că faptele vitejeşti şi patriotismul celor dragi nu vor fi uitate niciodată. Cinste Eroilor!”, conchide Andrei Năstase.

Precizăm că membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au adus astăzi un omagiu veteranilor războiului din 1992 şi au depus flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă.