Un fruntaș socialist, reţinut! Socialiştii: Cerem încetarea măsurilor represive faţă de PSRM

Liderul filialei Partidului Socialiștilor din Vulcăneşti, fostul deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia, Roman Tiutin, a fost reținut sub acuzația de huliganism, anunţă portalul Gagauziainfo.md. Decizia a fost pronunțată astăzi de judecătoria Vulcănești, la solicitarea procuraturii.

Este vorba de un conflict mai vechi între Tiutin și fostul șef al întreprinderii orășenești „Gospodăria comunală şi de locuinţe”, Ivan Costev. Anterior, Roman Tiutin l-a acuzat pe Costev de depășirea atribuțiilor de serviciu și falimentarea intenționată a întreprinderii.

Procurorii au solictat aplicarea măsurii de arest din motivul că Tiutin refuză să se prezinte în instanță.

Pe de altă parte, Partidul Socialiştilor s-a arătat indignat de arestul activistului său.

“Prin astfel de măsuri represive, regimul criminal-oligarhic, încearcă să exercite presiuni asupra Partidului Socialiştilor – unicul partid parlamentar de opoziţie. Regimul încearcă să-i impună la tăcere pe deputaţii Parlamentului din partea PSRM şi să compromită activitatea de zi cu zi a partidului”, se arată într-o declaraţie a formaţiunii.

Mai mult,PSRM s-a arătat convins că după arestul lui Roman Tiutin vor urma şi alte arestări ale activiştilor PSRM, însă că “prin astfel de acţiuni, regimul de la guvernare va obţine doar un efect invers: o consolidare a membrilor partidului”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.