Noi taxe pentru alimentația copiilor din instituțiile de învățământ vor fi publicate în Monitorul Oficial

15675987_587273001473747_6309679328803631972_o

Noi taxe pentru alimentația copiilor din instituțiile de învățământ vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, pentru meniul copiilor din instituțiile de educație antepreșcolară şi de învățământ preșcolar vor fi alocaţi de la 3,90 lei până la 15,30 lei (vârstă de până la trei ani), iar pentru alimentația copiilor cu vârsta de la trei la şapte ani vor fi alocaţi de la 4,90 până la 18 lei.

Totodată, taxa de întreținere în instituțiile preşcolare pentru fiecare zi frecventată constituie 50% din costul normelor de cheltuieli pentru alimentarea copiilor suportate de la buget.

La fel, pentru copiii/elevii de vârstă timpurie şi şcolară din casele de copii, gimnazii/şcoli de tip internat şi sanatorial suma va constitui 31,50 lei/zi.

De asemenea, pentru alimentarea gratuită a elevilor claselor I-IV-a din instituțiile de învățământ publice şi private, precum şi a elevilor claselor V-XII-a din instituțiile de învățământ din raioanele de est ale ţării, subordonate Ministerului Educației, şi în instituțiile de învățământ din raioanele Dubăsari, Căuşeni şi Anenii Noi amplasate în zona de securitate vor fi alocaţi 7,80 lei/zi.

Documentul mai prevede că pentru elevii din liceele-internat cu profil sportiv vor fi alocaţi 43,50 (vârsta 12-15 ani) şi 57,90 lei/zi (vârsta 16-19 ani).

În acelaşi timp, se permite conducătorilor instituțiilor de învățământ să majoreze cuantumul de cheltuieli pentru alimentarea copiilor din contul veniturilor colectate, precum donații, sponsorizări şi ajutoare umanitare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente