După pronunţarea deciziei, Mânzat a anunţat că aceasta va fi atacată la Curtea de Apel.

Tot astăzi, procurorul care se ocupă de cazul Mânzat a anunţat că maşinile de lux cu care se lăuda avocatul au fost restituite companiei de leasing. Este vorba despre un Mercedesul, un Porsche şi o Skoda.  

Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20.000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.
 
În fapt, judecătoria Buiucani din capitală admisese deja transferul persoanei, condamnate în Federaţia Rusă, iar Ministerul Justiţiei, împreună cu instituţiile competente din Rusia, urmau să înceapă procedura de transfer. Potrivit încheierii instanţei de judecată, condamnatul urma să-şi continue ispăşirea pedepsei într-o închisoare din ţară.
 
Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia condamnatului i-ar fi cerut sfatul avocatului privind posibilitatea urgentării procedurii de transfer. Chiar dacă nu avea această competenţă, avocatul i-ar fi promis clientei că poate să grăbească  transferul şi i-a promis că, timp de o lună şi jumătate, soţul acesteia va fi în Republica Moldova.
 
Pentru serviciile sale, acesta a pretins 20 000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe: 10 000 de euro în avans şi 10 000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova. În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunându-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.
 
Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client. Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi.