(DOC) Respinsă anterior de Parlament, Violeta Andrieș a fost numită în funcția de membru CCRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea de Conturi a Republica Moldova (CCRM) va avea un nou membru. Este vorba despre Violeta Andrieș, candidatura căreia a fost respinsă anterior de Parlament, iar acum a fost numită în funcția de membru al CCRM pe un termen de cinci ani.

Andrieş a fost propusă în funcție de către președintele CC, Veaceslav Untila, candidatura acesteia a fost însă respinsă de Parlament, în ultima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă, la 23 decembrie 2016, întrucât unii deputaţi s-au arătat deranjaţi de graba în care s-a propus numirea şi au cerut anularea proiectului pentru următoarea sesiune. Astăzi, candidatura acesteia a fost însă acceptată de Legislativ.

Comisia de profil a prezentat proiectul de lege privind numirea acesteia în funcția de membru CCRM, fără a avea întrebări faţă de candidat, ier speakerul Andrian Candu a motivat că Andrieş a vorbit deja în plenul Legislativului.

De menţionat că, în ultima şedinţă din 2016, în mare grabă, Andrei Munteanu a fost numit în funcția de membru CCRM, chiar dacă documentul fusese înregistrat în aceeași zi, iar deputații nu au văzut decât în timpul ședinței CV-ul acestuia.

În ultimii șase, Violeta Andrieș a activat la CCRM. În prezent, aceasta deține funcția de șefă a Direcției audit performanță din cadrul Direcției generale auditul gestiunii economice corporative, tehnologiilor informaționale și autorităților de reglementare.

Potrivit legii, plenul Curţii de Conturi este organ colegial, alcătuit din șapte membri, inclusiv preşedintele şi vicepreşedintele CCRM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...