Decizie de ultimă oră a Parlamentului European: Marine Le Pen a rămas fără imunitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul European a înlăturat imunitatea liderului francez de extremă-dreapta, Marine Le Pen, după ce a postat pe Twitter fotografii exemplificând violența Statului Islamic.

Marine le Pen, candidată din partea partidului de extremă-dreapta din Franța, este cercetată în urma postării a trei imagini cu conținut explicit, înfățișând execuții ale Statului Islamic, inclusiv decapitarea cetățeanului american James Foley.

Statutul său de membru al Parlamentului European o absolvea de punerea sub acuzare, dar, odată ce imunitatea i-a fost ridicată, acest lucru este posibil.

Decizia a fost votată de o majoritate a membrilor Parlamentului și a fost confirmată de către Comitetul UE al Afacerilor Legislative, scrie realitatea.net.

Acuzațiile datează din decembrie 2015, momentul în care a postat imaginile în cauză drept răspuns la analogia unui jurnalist între opiniile anti-imigrație ale partidului lui Marine le Pen și extremiștii Statului Islamic.

Cu toate acestea, ridicarea imunității sale de europarlamentar se referă strict la acest caz și nu acoperă și scandalul financiar în legătură cu cheltuirea nejustificată a unor fonduri din cadrul Parlamentului European, în care este implicată.

Marine Le Pen a refuzat să facă declarații cu privire la subiectul din urmă, susținându-și, în continuare, nevinovăția și subliniind că este victima unui complot politic, menționează BBC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...