Lilian Carp, către Igor Dodon: Nu vă „diorgăiți”. „Берите выше”, lichidați Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Iniţiativa preşedintelui Igor Dodon de modificare a Constituției, astfel încât şeful statului să aibă dreptul de dizolvare a Parlamentului, în afară de circumstanţele prevăzute de actuala Constituţie, a stârnit critici în rândul deputaţilor.

În cadrul şedinţei de astăzi a Legislativului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a cerut deputaţilor să semneze pentru proiectul de lege iniţiat de şeful statului. În replică, acesta a primit doar critici dure.

„Vreau să-i transmit preşedintelui Igor Dodon să nu să se joace doar cu lichidarea Parlamentului, cu focul, берите выше (țintiți mai sus – n.r), lichidaţi Republica Moldova. Prin declarațiile față de agresorul din Transnistria, unde vă cereți scuze pentru 2 martie, spunând că noi suntem agresorii. Duceți-vă încolo, lichidați Republica Moldova, faceți o gubernie rusă și să nu ne mai jucăm aici de-a țurca. Lasă-l să nu să se „diorgăiască” (agite – n.r.) și totul va fi bine în Moldova. Astea desigur sunt prostii”, a menționat liberalul Lilian Carp.

Iniţiativa preşedintelui nu este susţinută nici de fracţiunea PLDM. Vadim Pistrinciuc a declarat că propunerile lui Dodon vin în contradicţie cu normele juridice şi a îndemnat deputaţii să nu susţină proiectul.

La rândul său, democratul Marian Lupu a cerut deputaţilor să nu facă „publicitate gratuită” preşedintelui Dodon şi să se axeze pe „probleme mult mai serioase”.

Modificările propuse în proiect vizează alte temeiuri de dizolvare a Parlamentului, de cât cele stipulate în art. 85 al Constituției. Se propun 5 temeiuri suplimentare de dizolvare a Parlamentului, caracteristice formelor de guvernămînt parlamentare, semi-prezidențiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...