Prejudiciu de proporţii cauzat statului: Ce schemă au descoperit oamenii legii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O schemă infracțională, care a cauzat un prejudiciu de circa 290 de mii de lei statului a fost deconspirată de serviciile specializate ale vămii.

Aceasta se referă la legea, care oferă posibilitatea rezidenților ce au introdus până la data de 1 noiembrie 2016 autoturisme cu numere de înmatriculare străine să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilite pentru anul 2016.

Ilegalitățile au fost relevate în cadrul controlului cu privire la legalitatea acordării scutirilor, fiind depistate trei autoturisme marca „Lexus”, care au fost vămuite în condițiile legii respective, deși au fost introduse în țară în perioada lunilor decembrie 2016 – februarie 2017.

Schema constă în utilizarea pentru toate cele trei autoturisme a unui și aceluiași set de plăcuțe cu numere de înmatriculare a unei unități de transport introduse până la data de 1 noiembrie 2016 și respectiv, prezentarea aceluiași certificat care atestă achitarea vinietei (condiție obligatorie pentru acordarea reducerii de 70 % din cota accizei).

Alte două ilegalități similare au fost depistate în cazul a două autoturisme marca „Mercedes”, vămuite după aceeași schemă.

Prin urmare, în rezultatul acordării ilegale a facilităților aferente, bugetului de stat i-a fost cauzat un prejudiciu de circa 290 000 lei.

Cazul este cercetat de către oamenii legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...