Veste bună pentru importatorii de maşini din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dealerii de mașini din Republica Moldova vor putea să obțină certificate de înmatriculare pentru autoturismele cu care se vor face probe.

Înmatricularea provizorie pentru probe va fi făcută de către întreprinderea Registru, prin atribuirea unui număr special, scrie bizlaw.md.

Potrivit unui proiect al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, supus consultărilor publice, certificatul de înmatriculare provizorie pentru probe se va acorda pentru autoturismele care vor fi destinate comercializării, pentru a putea face test drive-ul la solicitarea clienților.

Certificatul de înmatriculare provizorie pentru probe va fi valabil timp de un an de la data eliberării, doar pentru teritoriul Republicii Moldova va fi eliberat agentului economic în baza unui set de acte.

Documentul interzice ca autoturismele, care vor circula în baza certificatului de înmatriculare provizorie pentru probe, să transporte bunuri și persoane contra cost.

Amintim că, de aproape un an, dealerii nu mai pot scoate mașinile din salon pentru test drive, deoarece Registru nu mai eliberează numere de tranzit. Prin urmare, cei care se aventurează să testeze o mașină, riscă să rămână fără permis de conducere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...