98 de saci cu cărbuni, transportați ilegal din Ucraina în Republica Moldova

Polițiștii de frontieră au contracarat un caz de transportare ilegală a 5 tone de cărbuni. Reținerea a avut loc la doar 600 metri de punctul de trecere Larga.

În timpul desfășurării unui control în zona Larga, echipa comună formată din ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD și echipajul mobil al Departamentului Poliției de Frontieră din Chișinău a stopat pe traseul dinspre punctul de trecere Larga un Mercedes 410. Microbuzul era condus de un moldovean de 35 de ani, locuitor al satuluiLarga, r-nul Briceni.

În cadrul verificărilor, în compartimentul marfar al mijlocului de transport erau aranjați 98 de saci cu cărbuni, pentru care șoferul nu a putut prezenta vreun act confirmativ pentru bunurile transportate. Mai mult, din declarațiile acestuia s-a aflat că cele 5 tone de cărbuni au fost introduse în mod ilicit din Ucraina în R.Moldova, prin punctul de trecere Larga.

În prezent, marfa a fost reținută și depozitată pe teritoriul SPF Larga, până la finalizarea cercetărilor. Polițiștii de frontieră continuă investigațiile, în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.