Zbori cu avionul? Iată câteva secrete despre care nici nu ai bănuit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fiecare profesie are propriile sale secrete, iar angajaţii unei companii aeriene nu fac excepţie. Totuşi, unii dintre aceştia au acceptat cu bucurie să împărtăşească câteva detalii cu privire la aspectele pe care călătorii nu le află niciodată. Brightside a realizat lista celor mai interesante secrete pe care însoţitorii de zbor nu le destăinuie pasagerilor:

Încuietorile nu protejează bagajele de furt. Ataşarea unui sistem de blocare pe fermoarul genţii de voiaj este inutil, deoarece poate fi uşor de desfăcur cu un pix sau un creion. Mai mult, această metodă poate deteriora fermoarul în timp.

Nu toate defecţiunile minore sunt reparate imediat. Nu îţi imagina că îşi asumă cineva răspunderea pentru o aeronavă care decolează dacă nu este într-o stare ce poate asigura un zbor sigur. Totuşi, defecţiunile minore, care nu afectează siguranţa, sunt lăsate pentru atunci când nu vor produce întârzieri ale zborurilor.

Motivul pentru care există mânere lângă uşile din avion. Mânerele din avion sunt destinate însoţitorilor de zbor, în caz de panică la bord. Atunci când se pregăteşte ieşirea de urgenţă, oamenii panicaţi pot face gesturi bruşte, care ar putea duce la alunecarea însoţitorilor de zbor din avion.

Căpitanul şi co-pilotul sunt hrăniţi în mod diferit. În cazul în care unul dintre cei doi este otrăvit, fiind în imposibilitatea de a pilota aeronava, va fi înlocuit de către celălalt. Cu toate acestea, metoda nu se aplică la toate companiile aeriene.

De ce sunt pasagerii rugaţi să-şi oprească telefoanele mobile. Este destul de puţin probabil ca un telefon să provoace o defecţiune a avionului, acesta fiind doar un mit. Dar, cu siguranţă, utilizarea telefonului mobil poate perturba semnalul sistemului radio, împiedicând piloţii să audă informaţii importante de la dispecer.

Uşa grupului sanitar poate fi deschisă cu uşurinţă din exterior.
Întotdeauna există un comutator special pe uşă, ascuns sub semnul care indică existenţa grupului sanitar. Acest lucru nu încalcă drepturile asupra vieţii private a pasagerilor, fiind necesar pentru a evita spargerea uşii în cazul în care cineva se simte rău în interior.

Cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete. În zilele de marţi, miercuri şi sâmbătă biletele sunt mai ieftine decât de obicei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...