Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   A fost anulată interdicția de…

A fost anulată interdicția de a intra în Federația Rusă pentru mai mulți moldoveni

Demnitarii ruși au luat decizia să le aplice o amnistie migrațională cetățenilor R. Moldova. Moldovenilor le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă care le-au fost aplicate mai devreme, inclusiv în cazul persoanelor care au săvârșit contravenții administrative. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, președintele R. Moldova. „Numai cei care au intentate dosare penale în Rusia nu vor putea fi amnistiați migrațional și nu vor putea avea acces pe teritoriul Federației Ruse”, a menționat acesta.

Potrivit datelor oficiale, circa 250.000 de persoane au regim de ședere depășit și se află încă pe teritoriul rus. Aceștia se pot adresa Secției locale a Direcției principale pentru probleme migraționale a MAI al FR cu o cerere în vederea legalizării lor pe teritoriul Federației Ruse. Acest drept poate fi exercitat doar până pe 20 martie anul curent.

De asemenea, Igor Dodon susține că MAI al FR a remis către Serviciul de Grăniceri rus lista a 17.500 de cetățeni moldoveni care acum se află în afara teritoriului rusesc și au interdicția de a-l vizita. Lor le vor fi retrase interdicțiile. Lista nominală a persoanelor va fi făcută publică până la sfârșitul săptămânii curente.

„Îi îndemn pe cetățenii noștri să profite de această oportunitate, să se adreseze la secțiile sus-menționate pentru a-și ridica interdicțiile, să nu încalce legislația Federației Ruse și să reprezinte destoinic R. Moldova, în orice ar face”, susține Dodon.