Valeri Kuzmin: Rusia nu este o ameninţare pentru România şi nu are niciun plan de ameninţare

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a declarat, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Craiova, că ţara sa nu reprezintă o ameninţare şi nu are ”niciun plan de ameninţare” la adresa României, scrie Agerpres.

Totodată, ambasadorul a menţionat că în opinia sa această lărgire a NATO este “incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului din 1996 dintre Rusia și NATO”.

“Este o chestiune a voastră internă și de răspundere a voastră ca țară, acesta este un lucru intern. Eu pot doar să subliniez că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”, a menţionat Valeri Kuzmin.

Totodată, el a spus că expansiunea forţelor NATO în apropierea graniţelor Rusiei este una ”incorectă”.

“În ceea ce privește apropierea NATO de frontierele rusești, acest proces este de destul de lungă durată, nu a început nici ieri, nici cealaltă zi, și nu după ofensiva președintelui Georgiei, Saakașvili, în orașul pașnic din Osetia de Sud, ci cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această lărgire a NATO incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului din 1996 dintre Rusia și NATO și este bazată pe o chestiune cu totul incorectă și aprecierea situației incorectă”, a precizat ambasadorul Federației Ruse la București, potrivit traducerii oficiale.

Ambasadorul rus a vizitat miercuri municipiul Craiova unde a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul interimar al Craiovei, Mihai Genoiu, la finalul căreia a avut o întâlnire cu presa. Valery Kuzmin a susținut și prelegerea “Politica externă a Rusiei de la începutul Războiului Rece până în prezent”, la Biblioteca “Alexandru și Aristia Aman” și a avut o întâlnire cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.