”Accidentul”, o metodă tot mai des folosită de escrocii din România. Un bărbat a pretins că este ataşatul Germaniei

În România, escrocii tot mai des apelează la metoda ”Accidentul”. Aceştia contactează diferite persoane pentru a le anunţa că fiul, fiica sau alte rude au fost implicate într-un accident rutier şi le cer sume de bani, în schimbul aşa-ziselor rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”.

Ultimul caz a avut loc la Alba Iulia, unde potrivit News.ro, o femeie în vârstă de 69 de ani  a fost înşelată de un bărbat necunoscut, care s-a prefăcut a fi ataşatul diplomatic al Germaniei în România.

Acesta a pretins că este ataşatul diplomatic al Germaniei în România şi i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, pe teritoriul Germaniei, soldat cu rănirea unui copil.

În acest context bărbatul i-a solicitat femeii suma de 7.000 de euro, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia şi familia copilului rănit.

Femeia a dat crezare celor spuse de bărbat, i-a comunicat adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat de aproximativ 30 de ani, căruia i-a dat suma de 10.600 lei. Ulterior, femeie şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a prezentat, miercuri, la Poliţie.

Culmea ghinionului a avut-o însă un tânăr din Caransebeș care a ajuns în arest după ce a încercat să îi păcălească prin metoda “Accidentul” pe polițiștii de la o secție de poliție.

Aceștia au sunat, la întâmplare, la un număr de telefon fără să știe că acesta aparține unei secții de poliție.

Din nefericire pentru escroc, numărul de telefon pe care l-a format la întâmplare era chiar al Poliției, notează caransebes.ro, iar polițistul de la celălalt capăt al firului a intrat în jocul suspectului și și-a dat întâlnire cu acesta și cu prietenii săi. Polițiștii au organizat un flagrant, iar escrocii au fost reținuți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.