icon

Premierul Pavel Filip, către veteranii războiului de pe Nistru: Este datoria noastră să realizăm visul pentru care aţi luptat şi care ne uneşte

28-02-2017 18:34
1,327

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de comemorare a celor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova (1992).

 

În debutul evenimentului, Premierul și-a manifestat solidaritatea cu veteranii și le-a mulțumit pentru spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă. „Sunteți un reper moral, iar Moldova are mare nevoie de repere morale. Independenţa statului nostru este stropită cu sângele vostru şi este de datoria noastră, a tuturor, să realizăm visul pentru care aţi luptat şi care ne uneşte – să construim o Moldovă prosperă şi democratică”, a declarat Pavel Filip.

 

Totodată, Prim-ministrul a dat asigurări că veteranii vor beneficia în continuare de sprijin din partea statului, menţionând că monitorizează personal implementarea Planului de acțiuni „Memorie, Onoare, Respect”, aprobat în aprilie 2016 cu scopul de a îmbunătăți protecția socială a veteranilor.

 

Printre acțiunile realizate până în prezent se numără majorarea numărului de invalizi şi veterani care beneficiază de servicii medicale de reabilitare, stabilirea indemnizaţiilor nominale pentru rudele persoanelor decorate post-mortem, dublarea alocaţiilor pentru persoanele cu merite deosebite faţă de stat. Totodată, a fost asigurat dreptul la privatizare gratuită a apartamentelor de către participanţii la conflictul armat de pe Nistru.

 

În context, Pavel Filip a subliniat importanța organizațiilor obștești de veterani, care pot veni cu plus valoare la acţiunile promovate de Guvern. „Pledez pentru  consolidarea dialogului cu veteranii. Aceasta îmi oferă posibilitatea de a discuta la direct Programul de Guvernare, dificultăţile cu care vă confruntaţi, dar şi cele mai oportune modalităţi pentru lichidarea acestora. Fiind consolidaţi, putem să facem viitorul european al ţării noastre”, a conchis Premierul.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30