„Motivaţii financiare” pentru agenții constatatori din cadrul IGP

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cabinetul de Miniștri a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru acordarea motivaţiilor financiare agenților constatatori din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

Scopul proiectului este consolidarea capacităților de prevenire și combatere a corupției, stimularea agenților constatatori în vederea sancționării tuturor încălcărilor, precum și recompensarea performanțelor profesionale ale angajaților.

Astfel, agenții constatatori vor primi stimulări financiare de 25% din suma amenzilor incasate la bugetul de stat în urma proceselor contravenționale examinate.

Procedura de acordare a stimulărilor menționate a fost stabilită astăzi printr-un Regulament aprobat de Guvern, care prevede că acestea vor fi acordate trimestrial, din contul bugetului Inspectoratului General al Poliției, unde vor fi virate 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat.

În anul 2016, agenții constatatori ai Inspectoratului General al Poliției au întocmit peste 263 de mii de procese contravenționale, dintre care au fost achitate circa 228 de mii, în sumă de 82,6 milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...