OSCAR 2017: Ce se poate întâmpla dacă încurci plicurile câștigătorilor. Experiența lui Brian Cullinan și Martha Ruiz

contabili2
Foto: Scallywag and Vagabond

Cei doi contabili ai PricewaterhouseCoopers responsabili de gafa umilitoare produsă la premiile Oscar de duminică nu vor mai lua niciodată parte la acest eveniment, a confirmat, miercuri, pentru DPA o purtătoare de cuvânt a Academiei americane de film.

Brian Cullinan și Martha Ruiz au încurcat plicurile care conțineau numele câștigătorului premiului pentru cel mai bun film, fapt ce a dus la anunțarea eronată de către prezentatorii Warren Beatty și Faye Dunaway a peliculei „La La Land” și nu „Moonlight”, cum era de fapt, scrie AGERPRES.

Gafa — considerată deja cea mai gravă din istoria Academiei americane — a forțat firma de contabilitate PricewaterhouseCoopers să-și ceară scuze. „Ne cerem scuze „Moonlight”, „La La Land”, lui Warren Beatty, Faye Dunaway și telespectatorilor galei Oscarurilor pentru eroarea care a fost comisă în timpul anunțării câștigătorului de la categoria cel mai bun film”, a precizat firma într-un comunicat, potrivit The Hollywood Reporter. „Prezentatorilor li s-a dat plicul de la o altă categorie și când au descoperit acest lucru, situația a fost corectată imediat. În prezent investigăm cum s-a putut întâmpla acest lucru și ne exprimăm regretele profunde. Apreciem grația cu care nominalizații, Academia, canalul ABC și Jimmy Kimmel au gestionat situația”, se menționează în comunicatul emis de companie imediat după gafă.

Cullinan și Ruiz sunt angajați cu funcții înalte la PricewaterhouseCoopers. Ei vor rămâne parteneri în cadrul companiei, însă nu se vor mai afla în echipa de la Oscar, mai arată sursa citată.

Cullinan se află în echipa de numărare a voturilor a firmei de contabilitate din 2014.

Ruiz îndeplinește rolul de co-responsabil al echipei începând din 2015.

PricewaterhouseCoopers supraveghează procesul de numărare a voturilor la premiile Academiei americane de film de 83 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente